Een prachtige metafoor

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Pas als er lucht door je heen wordt geblazen, ben je in staat om mee te doen aan de symfonie van het leven. Maar wat of wie is die onzichtbare lucht die mensen in beweging zet? Juist, dat is de vierde dimensie, het allesomvattende veld. Elk mens wordt gestuurd door dit veld. Het magische orgel begint te spelen
zodra mensen zich laten begeesteren door de vierde dimensie. Daarom is het mooiste wat je als mens kunt bereiken, worden wie je echt bent. Dan breng je de toon voort die zo door de schepping is bedoeld en kun je het werkelijke geluk ervaren. In samenhang met de andere tonen ontstaat er muziek. De toon die we voortbrengen, ligt al vast voordat we geboren worden. Een smalle orgelpijp kan geen zware bastoon voortbrengen, ook al wil ons ego dat nog zo graag. Je kunt jezelf niet langdurig verloochenen zonder daar problemen mee te krijgen. Niemand zit te wachten op valse noten. Vaak gaan mensen pas na een ziekte, groot verlies of een burn-out nadenken over wat ze echt willen en wat ze hier te doen hebben. Dan gaan ze op zoek naar hun eigen toon. Want uiteindelijk is het onze diepste wens om gelukkig en in harmonie te leven en onze toon te laten horen in de symfonie van het leven. Om te ontdekken welke toon bij jou past en om ons ware zelf te ontdekken, hebben we de kantoorruimte maastricht onzichtbare lucht, de vierde dimensie nodig.”
Het is een prachtige metafoor, maar wat is mijn toon eigenlijk? In ieder geval geen stressvol bestaan als beurshandelaar. Niet voor niets komen er de laatste paar dagen steeds meer filosofische gedachten opzetten. Wat ik weet en wat ik aan inzichten doorkrijg, wil ik delen met anderen. Daar ligt mijn ware aard en dat is mijn rol in dit leven. Dit inzicht wordt voor mij steeds helderder. De metafoor van het magische orgel ga ik mijn leven lang niet meer vergeten.