Liefde is de helende kracht

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

“Liefde is de helende kracht om met tegenslag in je leven om te gaan, welke vorm dat ook heeft. Zonder lucht in je Iongen kun je niet leven, maar zonder liefde word je depressief. Als jullie van elkaar houden, is er altijd een moment om jullie relatie te herstellen. Zoek die liefde bij elkaar op en merk dat beiden kunnen groeien door elkaar de vrijheid te geven. Ook mijn huwelijk met Harry is niet zevenenveertig jaar lang over rozen gegaan. Maar we hebben altijd gepraat en we geloofden in de magie van de liefde om elkaar te laten groeien.”
We nemen afscheid en Betty verlaat de Starbucks. Wat een bijzondere vrouw! Ze straalt zelfs op haar leeftijd nog zoveel positiviteit uit. Haar advies heb ik niet zomaar gehoord. Ik trek de stoute schoenen aan en bel Kathleen om haar te zeggen dat ik zielsveel van kantoorruimte maastricht haar houd. Kathleen klinkt verbaasd door de telefoon. We spreken af om bij terugkomst weer een keer samen te eten. Ik ben verrast en verheugd tegelijkertijd. Kathleen is bereid om een keer te praten. Waarom sprak Betty mij aan en was haar boodschap louter toeval of zat er meer achter? Na een middag door Boston te hebben rondgeslenterd, trakteer ik mezelf in een steakhouse op een malse biefstuk. Ik reken af met het budget dat Renard me heeft gegeven en waar ik nog een flink aantal dollars van over heb. ’s Avonds kom ik moe bij de receptie van het Schretlen Hotel aan om mijn kamersleutel te vragen. In mijn postbakje ligt een pakketje met mijn naam erop. Ik neem het pakketje mee naar mijn kamer en scheur de envelop open. Er zit een DVD in, tezamen met een briefje.
Beste Nick,
Vogels vliegen, vissen zwemmen en mensen creëren. Alles wat we als mensen hebben bereikt, is ooit begonnen als een verbeelding in onze geest. Bekijk deze film en morgen treffen we elkaar om 9. 00 uur in de bibliotheek. Fijne avond.
Roy Markowitz
259
Ik stop de dvd in de recorder die op de televisie op mijn kamer staat en ga op bed liggen om de film te bekijken. De met vier Oscars bekroonde film Mil/ion Dollar Baby van Clint Eastwood begint te draaien. Waarom zou de professor mij opdragen juist deze film te bekijken? Het is een hartverscheurend drama over een bijzondere relatie tussen een stugge bokscoach genaamd Bob en een stuurloze vrouw, Claressa, die zich aan de bokssport vastklampt om zo nog iets van haar leven te maken. Claressa is vastbesloten om een professioneel bokser te worden. Ondanks de vele tegenslagen die ze ondervindt met blessures, financiële problemen en slechtlopende relaties, blijft ze in haar droom geloven. Er ontstaat tussen de twee mensen een soort vader-dochterrelatie, waardoor de bokscarrière van de 32-jarige vrouw in een stroomversnelling raakt. Uiteindelijk wordt ze succesvol door de passie, het doorzettingsvermogen en de focus. Ik leef intens mee met de inzet van deze vrouw.