Snel conclusies trekken

Snel conclusies trekken op basis van beperkte informatie is zo belangrijk voor ons begrip van intu├»tief denken, en neemt zo’n belangrijke plaats in in dit boek, dat ik een nogal ongemakkelijk acroniem zal gebruiken: WYSTATT, oftewel What You See Is All There Is (‘Wat je ziet is alles wat er is’). Er is niet meer dan datgene wat u ziet. Systeem r is relatief ongevoelig voor zowel de kwaliteit en kwantiteit van de informatie die onze flexplek huren groningen indrukken en ingevingen verzorgt. Amos Tversky becommentarieerde samen met twee van zijn studenten een onderzoek over WYSIATI door te kijken naar de reactie van mensen die eenzijdige informatie krijgen en zich hiervan bewust zijn.5 De respondenten kregen diverse juridische scenario’s voorgeschoteld, waaronder het volgende:
Op 3 september was de flexplek huren leeuwarden eisende partij David Thornton, een 43-jarige vakbondsvertegenwoordiger, aanwezig in de Thrifty Drug Store om een routine-inspectie uit te voeren. Tien minuten na zijn komst werd hem door de vestigingsmanager verteld dat hij niet langer in de winkel mocht praten met de aan de vakbond gelieerde werknemers. In plaats hiervan moest hij zijn controle in een achterkamertje uitvoeren, tijdens de lunchpauze van de werknemers. Een dergelijk verzoek is toegestaan volgens de cao, maar is de in praktijk nog nooit voorgekomen. Toen mr. Thornton zich hierover beklaagde, kreeg hij de keuze om het verzoek in te willigen, de winkel te verlaten of door de politie te flexplek huren amsterdam worden afgevoerd. Mr. Thornton vertelde aan de manager dat hij altijd wel een minuut of tien met werknemers op de werkvloer mocht praten, zolang de werkzaamheden niet werden verstoord, en dat hij liever gearresteerd wilde worden dan dat hij zijn normale werkwijze zou veranderen. De manager belde hierop de politie, die mr. Thornton enige tijd later geboeid afvoerde. Nadat hij kort was ingesloten, werd de aanklacht ingetrokken. Mr. Thornton klaagt nu Thrifty Drug Store aan voor het doen van een valse aangifte.
Alle respondenten kregen flexplek huren schiphol deze informatie te lezen, maar hierna werden ze in twee groepen verdeeld die elk het verhaal van een van de advocaten van beide partijen te horen kregen.